◄ Terug naar de website

Tips & Tricks

Tips & Tricks

Tijdens de fotoshoot zal ik natuurlijk genoeg aanwezig zijn om jou aan te sturen, maar wat zijn echt dingen waar je aan moet denken vóór de fotoshoot?

Het eerste waar je aan moet denken is dat je paard mooi schoon is, je kunt je paard wassen, maar dit is niet altijd nodig. Bedenk bij wassen ook dat je paard nog een aantal uur nat is, dit is te zien op foto's en zal het resultaat minder mooi maken. Bedenk ook wat je wilt met de manen en staart van je paard, wil je ze los, in een vlecht of geknot? Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar losse manen, maar dit mag je ten allen tijden natuurlijk zelf beslissen.

Bedenk ook wat je om het hoofd van je paard wilt. Ik beschik altijd over foto- en touw-halsters, dit zijn dunne halsters, die in Photoshop weggewerkt kunnen worden, zo lijkt het dus net of jouw paard los staat. Mocht dit geen optie zijn voor jou en je paard, kun je het beste een leren halster of een net hoofdstel om doen. Zorg dat deze dan netjes is en mooi gepoetst.

Naast je paard, sta jij ook nog op de foto, als je dit wilt. Bedenk wat je aan wilt, stem dit goed af op het weer. Qua kleur is het vaak het mooiste om rustige/natuurlijke kleuren aan te trekken. Patronen of streepjes kunnen wel, maar maken de foto vaak drukker. Mocht je een gestippeld of bont paard hebben is een gestreept of patronen shirt niet echt een goede combinatie. Qua broek is een spijkerbroek vaak al prima, effen kleuren mogen uiteraard ook. Jurken zijn ook altijd mooi voor op de foto.

Mocht je nog andere vragen hebben kun je mij altijd een e-mail sturen.

All Rights Reserved • Mandy Roeting Fotografie 2019 • Algemene Voorwaarden